fredag 29 maj 2009

En uppdatering om det mesta som varit på g

Ok, det har varit mycket på sistone så jag har inte hunnit skriva något här, men här kommer en statusrapport på det ena och det andra som jag skrivit om här:

Mjödet: Tappat på flaska för ca tre veckor sen, jag väntar fortfarande på att det ska bli bra kolsyra i det. Den blir bättre för varje vecka men är fortfarande svag. Jag testar en flaska varje helg. :) Kolsyran skapas genom att tillsätter sockerlag vid tappningen som jästen sedan får göra om till alkohol (väldigt lite) + kolsyra. Jästen är trött vid det här skedet så det är inte säkert att det alltid är så lätt att få till bra.

Grillen: Kom för några veckor sen. Stor, stabil och riktigt grym! Köttet blir underbart!

Altanhögtalarna: Är på plats, låter helt suveränt bra för det löjligt låga priset (1395 kr/paret). Jag har som sagt dragit högtalarkabel ut genom köksväggen och kan switcha ljudet mellan köket och altanen med en omkopplare. Webradio på altanen är riktigt schyst!

Undertaket på altanen: Är på plats, jag satte upp det förra helgen. Det blev lyckat det med! Nu väntar riktigt bra väder till helgen så nu blir det målning av större delen av altanen till vitt, vitt, vitt!

Peace & Love närmar sig med stormsteg, jäklar vad kul det ska bli med grupper som Opeth, Monster Magnet och Chris Cornell (Soundgarden/Audioslave/Chris Cornell solo)!

onsdag 6 maj 2009

Mjöd och hårdrock!

Äntligen har mjödet jäst klart och är redo för tappning! När jag insåg det så blev det bråttom att fixa den sista tombacken, som tur var så hade fruns mamma en back hemma så det blev till att åka iväg och hämta den. Nu ligger alla flaskorna (3 backar + ca 15 stycken 50 cl tomglas) i badkaret med en redig dos klorin, lukten där inne är som tio badhus på en och samma gång. Alla upptänkliga bakterier som kan finnas där dör förhoppningsvis under natten så att jag kan tappa i morgon efter jobbet! Jag tog lite bilder med den (sämre) kompakta digitalkameran som kommer här nedan.

Rengöring av flaskor (detta är skälet till att man har badkar!):


En bild på kapsylmaskinen jag fixat från NIMA Maskinteknik (jag har fäst den på en skiva för ökad stabilitet):

Under arbetet spelade frun Kamelot's två senaste skivor, Ghost Opera och The Black Halo, jag kan varmt rekommendera båda! Snyggt arrangerad symfonisk hårdrock som passar vid ett tillfälle som detta!

tisdag 5 maj 2009

Grillen och mjödet!

Igår anlände första batchen grillar till Harmånger Trädgård, så snart kommer jag att få mitt exemplar, kanske redan i slutet av veckan! De är tydligen ny svensk distributör för Char-Griller så de håller på med svenska bruksanvisningar som de ska finslipa innan de levererar ut. Under tiden har jag hunnit bunkra upp med grillved i mängder. Jag fick bl.a. sälg av Josef som jag har huggit upp i lagom stora bitar, sen ska jag få ett nerhugget äppelträd av en på jobbet och även ett av syrran. De får väl ligga och torka till tidigast nästa år. Det kommer att bli finfin röksmak av dem! :)

Snart börjar det bli drags att laborera med altanhögtalarna, vädret har ju blivit riktigt bra på sistone (denna vecka borträknat eftersom det regnar och är rätt kallt just nu...). Hoppas det rycker upp sig igen och att man får se fram emot en solig Peace & Love-festival med massor av grym musik och öl! För att inte tala om mjöd! Mitt mjöd börjar för övrigt närma sig tappning nu, det blir troligen till helgen! Jag mätte sockerhalten och den skvallrar om att det troligen är klart när som helst. Det bubblar otroligt lite i jäsröret nu i alla fall. Idag får jag en kapsylmaskin av bänkmodell som jag fått via omvägar från NIMA Maskinteknik, den ska gå varm i helgen!