onsdag 17 september 2008

Sverige - här bor Inga på en alptopp!

Någon som sett en amerikansk komedi där det finns "svenska blondiner" i bikinis med, som heter Helga, Ulla eller Inga? Självklart med tysk accident och gärna med tyrolermusik i bakgrunden, ett naturligt inslag i vår vardagliga alpmiljö här i landet. Räck upp en hand! 1, 2, 3, 4... Jodå, jag såg en hel del händer.

Vad är det som gör att folk utanför Europa inte kan se skillnad på Schweiz, Österrike och Sverige? Till stor del har det säkert med "The Swedish Bikini Team" att göra, en grupp amerikanskor som gjorde reklam för öl i USA i början av 90-talet under just det namnet. Jag hittade lite info på Wikipedia om just det för den som är intresserad.

En polare skickade en länk till en video härom dagen, han visste inte riktigt om det var skämt eller allvar och det vet inte jag heller, men pinsamt för Sverige är det i alla fall om folk tror att det är allvar, det passar ju ganska bra in på den snedvridna bilden om Sverige som en hel del invånare i USA har. Självklart kan man se ironin i det och tycka att det är komiskt på ett sätt, men jag röstar nog mer på pinsamt som sagt.

Inga kommentarer: