lördag 6 december 2008

Hemma i snön igen

Då var man tillbaka i Sverige igen efter lite över två veckor i Thailand. Det är en viss skillnad att sitta med tårna i stranden på en strandrestaurang och äta Pad Thai i 30 graders värme jämfört med korvstroganoff och snön vräkandes ner utanför fönstret. Men ändå, skönt att vara hemma igen! Totalt 22 timmars restid dörr till dörr, inklusive flera timmars resa med buss och färjor, 11 timmar flyg och sen bil ett par timmar från Arlanda mitt i natten. Gissa om man var mör när man kom hem. En sak insåg jag under flygresan hem, ett par hörlurar med aktiv brusreducering är ett MÅSTE. Dånet från flygplansmotorerna gör det omöjligt att lyssna på musik, oavsett hur högt man spelar. Och inte är det speciellt skönt för öronen att försöka döva oljud med ännu mer ljud. Sagt och gjort, när vi kom hem lusläste jag tester och kom fram till att Sennheiser PXC 450 var lurarna jag skulle ha, marknadens förmodligen bästa "Noise Cancelling-hörlurar". Jag skriver ett separat inlägg om detta, det här ska ju handla om Thailand. :)


Första veckan var vi i Ao Nang i Krabi, så här kunde det se ut där om man gick upp klockan fyra på morgonen och väntade på gryningen. Folk var otroligt vänliga, precis som man hört om Thailändare. Vi hann med att rida på elefanter och paddla kanot i riktigt coola grottor under den veckan. Andra veckan var vi till Koh Lanta och där var stämningen betydligt mer soft, restaurangerna ligger på stranden och sanden är makalös. Där hyrde vi "mopeder", eller lätta motorcyklar var det nog egentligen för det var inga som helst problem att få upp dem i långt över 100 km/h. Trafiken där är verkligen inte som i Sverige, men allt flyter på fint och inte en hastighetsskylt någonstans... :D


Alla tjatar om Singha, men ölen man ska dricka i Thailand heter ju Chang! Den är starkare (6.4%), smakar mer/godare, är billigare och kommer i en aningen större glasflaska (64 cl). Underbart!


Jag hade med både systemkameran (Canon EOS 400D) med ett Tamronobjektiv samt en mindre kompaktkamera som är lite lättare att alltid ha med sig, och som en bonus kan man filma med den också. Det blev bortåt 500 foton under de två veckorna, det fanns mycket vackert att föreviga i Thailand. Vi hittade en helt öde strand på Koh Lanta när vi var ute och åkte MC och där stod båten på bilden till höger. Större versioner av bilderna finns på mitt galleri på Deviant Art.

Inga kommentarer: