Nu står mjödet på jäsning! Jag har ägnat större delen av kvällen till att koka vörten och förbereda jäsningen. Vörten innehåller humle, honung, citronsyra, riven ingefära (jisses vad gott det luktar när man river!), jästnäring, irish moss (klarningsmedel i form av alger) och förstås en hel del vatten. Och när det kokat klart blandar man det med mer vatten och jäst tills det blir 26 liter. Nu är det bara att överlämna resten av jobbet åt naturen! Ett tag i alla fall, tills det är dags för omtappning...
Givetvis var jag puckad nog att gå ifrån innan uppkokningen så det kokade över. Spisen full av klibbig honung. :( Det blev en grovstädning efteråt och det är väl i och för sig aldrig fel ändå.
Så här kan det se ut när man slevat ur nio burkar honung (ok, det är åtta på bilden, men en saknas...).
torsdag 9 april 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar